New layer New layer New layer

Escalada

Fa molts anys que dins del Centre Excursionista Garriguenc hi ha hagut socis que han practicat l’escalada. En aquella època, l’objectiu de practicar l’escalada es basava en aprendre les tècniques per poder emprar-les ocasionalment per pujar alguns cims, on les dificultats del terreny ho requerien. Amb el temps, la pràctica de l’escalada s’ha anat convertint en un esport en si mateix, on han anat apareixent persones que s’hi han dedicat exclusivament.

Malgrat en els inicis del Centre Excursionista Garriguenc no existia aquesta secció, sí que va sorgir la idea des d’alguns escaladors amb motivació d’organitzar una escalada al campanar de La Garriga. Així va néixer, l’any 1990, l’emblemàtica activitat de “l’Escalada al Campanar”. Així doncs, com que cada vegada hi havia més escaladors dins de l’entitat, es va anar formant la Secció d’Escalada pròpiament dita.

Es van començar a fer diverses activitats. Unes s’han anat mantenint i altres s’han anat difuminant en el temps com per exemple el Sopar a la Pullosa (zona d’escalada de Collsuspina) o bé alguna Competició de Boulder que es va fer al Rocòdrom.

Les activitats principals que s’han mantingut són l’Escalada al Campanar de La Garriga i dues sortides l’any per poder agrupar tots els membres de la secció i poder fer una activitat conjunta. Pel que fa a aquestes dues sortides esmentades, la primera es fa pels voltants del mes d’abril, que s’anomena “Primavera Rocs” i pels volts del mes d’octubre, la “Tardor Rocs”. Aquestes sortides es fan en llocs on es practica  l’escalada. Solen durar tot el cap de setmana i tothom pot escalar diferents vies depenent del nivell de cadascú. Respecte a l’Escalada al Campanar de La Garriga,  es fa durant la Festa Major del municipi. Cal dir que també s’ha col·laborat sempre en altres activitats del CEG, com pot ser, muntar una tirolina per la mainada, el dia de la Diada del Centre.

La Secció en l’actualitat està formada per una setantena de membres i és força heterogènia. Trobarem gent que es dedica a l’escalada esportiva, a la clàssica, al Big Wall, al Boulder o a una mica de tot. Això sí,  tots molt motivats i amb moltes ganes i projectes. L’augment d’escaladors dins de la secció a estat, en part, gràcies a que  disposem  d’un bon Rocòdrom Municipal gestionat per l’Entitat i l’Ajuntament.

Des del CEG us animem a totes aquelles persones interessades en aquest esport a formar part de la Secció d’Escalada i participar activament en les seves activitats.

Vols formar part de la Secció Escalada?

Vine, participa i fes-te’n soci!