New layer New layer New layer

Rocòdrom del Pavelló de Can Violí de La Garriga

A la dècada dels 80, els escaladors i muntanyencs de La Garriga practicaven l’escalada a les zones properes a la localitat. Aquestes zones es troben al Congost direcció Aiguafreda. Sot del Bac, Sot de la Guillota, el Folló, eren les zones d’escalada on els escaladors practicaven les tècniques d’escalada. És a dir que aquestes zones eren el seu lloc d’entrenament.

En aquella època els escaladors van decidir que el millor pel seu entrenament era disposar d’un rocòdrom en el seu poble. Per aquest motiu van anar a l’Ajuntament a preguntar si podien anar a posar unes preses a una paret del pavelló de Can Violí. L’Ajuntament va acceptar.

Podríem dir que l’any 1988 es va començar a construir el rocòdrom. S’ha anat fent per fases i a poc a poc, juntament amb el Centre Excursionista Garriguenc.

El 1988 es va començar per una paret vertical, posant-hi preses els mateixos escaladors. La següent fase va ser posar un plafó graduable a càrrec d’una empresa especialitzada. El següent pas va ser construir uns plafons amb unes vies llargues amb tres plafons diferenciats per  tres inclinacions:  una de vertical i les altres de 10 i 15 graus respectivament. Les vies fan uns deu metres.

Fa pocs anys es va construir un plafó fixe amb unes inclinacions força pronunciables on els escaladors treballen  la força i la continuïtat.  Aquest plafó té uns 7 metres d’amplada amb un parell de cantonades i diferents graus.

L’última part que s’ha construït ha sigut un campus. Això es un plafó petit per poder practicar les suspensions i unes pujades amb uns llistons per aconseguir molta potència.

Actualment s’ha proposat a l’Ajuntament una ampliació que consistiria en un plafó de 7 metres d’ample de 25 graus  i un altre de 5 metres de 40 graus d’inclinació respectivament.

Aquest rocòdrom forma part d’un espai públic , gestionat per l’Ajuntament de la Garriga i pel Centre Excursionista Garriguenc. Els requisits per poder utilitzar el rocòdrom són formar part del CEG i tenir la llicència federativa modalitat C. Actualment la Secció d’escalada del CEG està formada per uns 75 membres que utilitzen el rocòdrom assíduament.